Bordspellen

Verslag Noorderspel 2018

1800 spelliefhebbers bezochten afgelopen zaterdag, 22 september, het Noorderspel in Groningen. Ook wij waren daarbij met een stand en als demonstrateurs, die de spellen uitlegde aan de bezoekers. De UCP-promotiestand werd dit jaar bemand door Rein en Roland. Bezoekers werd een doorsnede van het spellenassortiment van de vereniging getoond en zij kregen uitleg over de activiteiten van de club. Vele flyers zijn uitgedeeld en we hopen hiermee vele nieuwe spelliefhebber enthousiast te hebben gemaakt voor UCP.

De bezoekers van de stand kregen ook kans om mee te doen aan een ludieke wedstrijd, bedacht door Rein. Een grote pot was tot de kop toe gevuld met pionnen en aan de deelnemers was het te raden hoeveel het betrof. Op het spel stond het bordspel Camel Up en een bijbehorende speelmat. Afgelopen dinsdag hebben wij de vele briefjes met schattingen gecontroleerd en we hebben een winnaar! In het vorige bericht kun je de uitslag lezen en zien wie de winnaar is (spoileralert het waren 1447 pionnen).

Wij waren dit jaar goed vertegenwoordigd met het aantal demonstrateurs namelijk 7. Deze demonstrateurs werden verdeeld over de vele spellen die te spelen waren. Zij konden van te voren spellen kiezen welke spellen zij wilden demonstreren, zodat zij dit goed konden oefenen. Nadat de beurs geopend was, konden ook de demonstrateurs los met de uitleg. Naast het uitleggen van de spellen zorgde wij er ook voor dat de voorronde van het NK Ice cool kon worden gehouden. Nadat we vele malen (vaak) het zelfde spel hadden uitgelegd en met zere keeltjes de beurs hadden afgesloten, konden we met een grote groep van de UCP’ers uit eten bij Happy Italy waar ontzettend lekkere pizza’s werden geserveerd.

Met z’n allen kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde beurs met een goed gevulde goodiebag als bedankje. Wij zijn er over twee jaar weer bij en hopen ook dan jullie weer te zien.