Magic the Gathering

Dutch Open Series verslag

Op 24 en 25 mei is weer een editie van de Dutch Open Series gehouden in Nieuwegein. Hier waren een aantal spelers uit Leeuwarden ook aanwezig.

De meer dan 500 spelers zijn verdeeld over 4 toernooien die zijn gehouden. Op zaterdag was er de mogelijkheid om Modern en Sealed te spelen. Voor zondag stonden Standaard en Legacy op het programma. Als judge heb ik op zaterdag mee geholpen om op de toernooien de spelers te helpen met alle vragen die ze maar hadden.

Naast het beantwoorden van vragen van de spelers heb ik ook de andere judges geholpen met het controleren van decks, het ophangen van de pairings en heb ik geholpen met de feature match area om te zorgen dat de commentatoren de juiste decklijsten van de spelers beschikbaar hadden. Wil je terugkijken wat er die dag is gespeeld? Kijk dan op https://www.twitch.tv/dutchopenseries

Aan het einde van het toernooien zijn er nog 8 spelers overgebleven. Op het moment dat deze spelers zijn begonnen met het spelen van de top 8 zat mijn taak er op. Samen met de andere judges kijken we terug op een geslaagde editie van de Dutch Open Series. Over dit weekend zijn er namelijk meer dan 500 spelers geweest, een nieuw record!

Lijkt het je ook leuk om aan de Dutch Open Series mee te doen? Via de website www.dutchopenseries.nl kan je meer informatie vinden over het toernooi. Bij Magic Leeuwarden worden ook Qualifiers georganiseerd. Kijk snel in de agenda om te kijken wanneer de volgende is, de winnaar hiervan mag namelijk gratis mee doen aan een Dutch Open Series en krijgt ook een bye.