Magic the Gathering

Magic The Gathering

magic-the-gathering

In Leeuwarden organiseren we meerdere Magic the Gathering toernooien.

Op vrijdagmiddag hebben we van 15:00 uur tot 18:00 uur de Gateway. Hier spelen we voornamelijk het formaat Standaard en doen we ons best om nieuwe spelers zoveel mogelijk te helpen met het leren van de regels en het beter worden in het spelen van Magic. De entree is gratis!

Elke vrijdag avond hebben de we Friday Night Magic (FNM). Op deze avonden spelen we verschillende formaten. Om de week spelen we Standaard of Draft / Modern. Voor meer informatie over deze formaten, kijk hier:

Naast de toernooien op vrijdag wordt er ook regelmatig op Zaterdag een toernooi georganiseerd. Een klein overzichtje van de verschillende toernooien:
– Pre-releases.
Speel als eerste met de nieuwe set! Je krijgt een aantal boosters waarmee je je deck bouwt en hier speel je mee. Dit is de eerste kans om met kaarten uit een nieuwe set te spelen.
Deelname: 27,50 (of 35,00 voor 2 Headed Giant)

– Store Championships.
Net voor een nieuwe set uit komt wordt er een Store Championship georganiseerd. Hier wordt Standaard gespeeld en zijn er leuke prijzen te winnen. Zo krijgt iedereen die mee doet een Promo kaart uit een set die nog niet uitgekomen is, is er voor de top 8 een speciale deckbox, en de winnaar krijgt een speciale playmat.
REL: Regular
Formaten: Standaard
Deelname: 5,-

– Magic Cardmarket Trials
MagicCardmarket is een website waar eenvoudig losse kaarten kunnen worden gekocht en verkocht. Recentelijk is dit bedrijf ook begonnen met het organiseren van grote toernooien in heel Europa. Als je aan een trial mee doet maak je kans op een Bye (gratis win) voor zo`n toernooi. Tevens worden er bij deze toernooien Cardmarket tegoedbonnen verdeeld onder de winnaars. Deze kan je gebruiken om nieuwe kaarten aan te schaffen via de Magic Cardmarket website.
REL: Competitive
Formaten: Standaard of Modern
Deelname: 10,-

– Preliminary Pro Tour Qualifiers (PPTQs)
Denk je helemaal klaar te zijn om de beste spelers te kunnen verslaan? Dan zijn de PPTQ’s ideale toernooien om te spelen! De winnaar van dit toernooi mag namenlijk door naar de Regional Pro Tour Qualifier (RPTQ) en heeft daar een kans om zich te plaatsen voor de Pro Tour. Voor meer informatie, kijk hier voor PPTQ’s en hier voor RPTQ’s.
REL: Competitive
Formaten: Standaard of Modern
Deelname: 15,-

– Magic Leeuwarden toernooien.
Soms komt het zo uit dat we aan een toernooi geen speciaal evenement kunnen hangen. Dan zouden we een weekend over kunnen slaan, maar dat doen we uiteraard niet! Voor deze toernooien hebben we de vrijheid om het te organiseren zoals we zelf leuk vinden. Soms is dat gewoon een Standaard of Modern toernooi, maar dat kunnen ook fun toernooien zijn, waarbij we zelf vooraf bepalen welke kaarten gespeeld mogen worden. Deze toernooien worden een tijdje van te voren aangekondigd om iedereen een kans geven om mee te doen.