Bordspellen UCP Leeuwarden

Board Game Jam 2019 en Speelwarden

Spelen is natuurlijk leuk, maar hoeveel leuker kan het niet zijn om zelf een spel te maken? Met deze gedachte staat Leeuwarden één weekend in het jaar in het teken van de Board Game Jam. Hierin gaan teams van 2 tot 5 spelers de uitdaging aan om samen een bord/kaartspel te maken op basis van 2 thema’s die zij pas op vrijdag te horen krijgen…. Als de teams gevormd zijn, moeten zij dus: 1) overeenstemming bereiken welk spel zij willen maken 2) een taakverdeling maken 3) het spelidee verder uitwerken 4) een prototype maken om te testen 5) steeds verder testen en verbeteren 6) een goed uitziende versie te maken om op zondagmiddag te presenteren. Geen kleine opgave in een tijdsbestek van 44 uur!

Testen en verbeteren is (meer dan) het halve werk!

De Board Game Jam 2019 is nog maar net achter de rug, met deze keer de thema’s ‘Dieselpunk’, ‘Mythical creature’ plus als extraatje ‘Reset’. De creatieve resultaten van deze Board Game Jam gaan de makers samen met hun ‘bondgenoten’ van het Spellenmaak Gilde voorstellen op Speelwarden.

De thema’s van 2019

Wil je graag een spannende race beleven in Crashing Clans? In een wedloop met de tijd brandstof verzamelen in de woestijn, terwijl je concurrenten (en de volgende zandstorm) op de loer liggen in The Eye of the Storm? Of probeer je samen met je medereizigers te overleven in een reis door een verwoeste wereld, bevolkt met kwaadaardige creaturen in de Red Desert Ride? Het kan allemaal op Speelwarden!

Eén van de eindresultaten: Crashing Clans