Bordspellen UCP Leeuwarden

De favoriete spellen van Miriam

Spellen spelen is bij mij met de paplepel ingegoten

Hoi, ik zal me even voorstellen:  Ik ben Miriam, 29 jaar en woon in Leeuwarden in een appartement aan het randje van de bloemenbuurt. Spellen spelen is bij mij met de paplepel ingegoten. Wij kregen vroeger regelmatig met sinterklaas of kerst een spel van onze ouders en tja, met vijf kinderen is er altijd wel iemand te vinden om een spel mee te spelen.

Miriam (rechts) als paladijn aan het West-Frankische hof.

Toen ik vanwege mijn studie naar Leeuwarden ben verhuisd en ik graag vaker een bordspel wilde spelen, ben ik uiteindelijk bij UCP terecht gekomen. Eénmaal aangewaaid, kwam ik erachter dat er veel meer spellen zijn dan alleen Kolonisten van Catan en Carcassonne. Zo heb ik vrij snel kennis gemaakt met mijn favoriete spel Ticket to Ride en bestaat mijn TtR spellen collectie inmiddels uit zeven verschillende varianten, met als nieuwste aanwinst de 15th anniversary edition. Bij Ticket to Ride is het de bedoeling om door middel van spoorverbindingen diverse steden aan elkaar te koppelen en zo je opdrachten (“verbind X met Y”) te halen. Het leuke hieraan is dat je van tevoren niet weet of alles volgens plan gaat en dat je elkaar flink kan dwarsbomen – iets wat ik misschien wel heb overgehouden aan mijn jeugd met vier broers en zussen.
De leukste Ticket to Ride variant tot nu toe vind ik UK en Pennsylvania, omdat er door de toevoeging van technologieën (UK) en aandelen (Pennsylvania) net iets meer uitdaging en spanning in zit dan het basisspel.

Pensylvania – met aandelen

De prachtige 15th anniversary edion van TtR Europe

Naast Ticket to Ride speel ik graag deckbuilding games zoals Dominion en heb ik sinds kort het coöperatieve bordspel Arkham Horror. Bij het laatstgenoemde werk je met een team van onderzoekers samen om het kwaad en de horror die oude (mythologische) wezens, de ‘Ancient Ones’, verspreiden over de fictieve stad Arkham een halt toe te roepen. Het leuke hieraan vind ik dat je samen tegen het bord speelt om de overwinning te behalen en dat ondanks de weinige scenario’s er genoeg afwisseling is door de diverse karakters binnen het spel.

Karakter en spelbord Arkham Horror

Ook korte en simpel spellen zoals Qwixx, Deep See Adventures en Clever vind ik leuk om te spelen. Deze spellen kun je makkelijk tussendoor spelen, of als je toe bent aan een simpeler spel aan het einde van de spellen avond.

Een spel dat bij mij hoog op de verlanglijst staat is Harry Potter: Battle of Hogwarts. En ik  wacht nog verlangend op de kickstarter P’achakuna.