Bordspellen UCP Leeuwarden

De favoriete spellen van B & B

Onze lijst van vijf

Hoi spelletjesvrienden

Wij zijn Bouwe en Betty en wij zijn verzot op spellen. In eerste instantie waren wij niet bij een vereniging aangesloten. Na vele 2-speler spelletjes te hebben gespeeld, zijn we via een tip van Spellekijn terecht gekomen bij de spellenvereniging UCP. Even wat anders voor de verandering. Andere mensen leren kennen en je laten verrassen door nieuwe spellen te leren spelen. En daar is het superleuk. Een drankje aan de bar en een leuk babbeltje vooraf. Vooral de variatie van spellen is daar overweldigend.
De keuze was niet moeilijk. Elke vrijdagavond, indien mogelijk, de auto in en op naar Leeuwarden. Lekker fanatiek de strijd in gaan. Uiteraard ga je ook voor de gezelligheid. Elke avond is het weer een verrassing wat er op tafel komt.

Hier in huize Bolsward gaat het er ook fanatiek aan toe. Dankzij UCP leer je hele leuke spellen kennen. Het gevolg hiervan is, dat je spelenkast een beetje gaat uitpuilen met fantastische spelletjes die regelmatig de revue passeren.

Na 2 jaar UCP maak je voor jezelf wel een favorietenlijstje. En natuurlijk gaan we ons lijstje wel met jullie delen.

1 Wingspan. Dynamisch spel waar je vogelkaarten moet verzamelen met een eigenschap die je punten oplevert. Veel tactische mogelijkheden en vrij eenvoudig te leren. Bouwe’s favoriet.

2 Splendor. Verzamel edelstenen en koop daar weer kaarten voor. Met deze kaarten spaar je weer voor kaarten die punten opleveren. Super dynamisch en heel verslavend. Deze kan niet ontbreken in onze top 5.

3 Century. Verzamel kruiden om kaarten te kopen. Maak je engine om zoveel mogelijk dure specerijen te kunnen kopen en pak de bonuskaarten. Het spel heeft ook uitbreidingen die je weer kan combineren met elkaar. Betty vind dit spel fantastisch. Helaas hebben wij dit spel niet, maar UCP wel.

4 Raja’s van de Ganges. Mag eigenlijk niet ontbreken. Strategisch worker placement-spel waar de dobbelstenen een grote rol spelen in wat je kunt bereiken. Vergaar geld en karmapunten om het spel te kunnen winnen. Het bijzondere hierbij is dat je karmapunten met de klok mee en je geld(punten) tegen de klok in rond het bord gaan. Degene die ze het eerst kan laten ‘raken’ heeft het spel gewonnen. Raja’s van de Ganges is makkelijk uit te leggen en gegarandeerd een leuk avondje spelplezier. Een spel wat ook bij ons een favoriet is.

Het Raja’s van de Ganges bord met de winpunten rond het bord

5 Wizard kaartspel. Een soort van boerenbridge, maar dan anders. Dit spel is populair om met een wat grotere groep te spelen. Voorspel het aantal slagen wat je denkt te gaan halen en werk daar ook naar toe. Maar pas op, je medespelers kunnen je het behoorlijk lastig maken om dit te behalen. Favoriet van ons beide maar ook de rest van de groep.

Kom eens een keer kijken bij UCP als je graag bordspellen speelt. Gegarandeerd blijf je net als ons plakken!

Bouwe en Betty (rechts) druk aan het spelen