Bordspellen Pokemon UCP Leeuwarden

De favorieten van Ale-Watze

“Een paar spellen doen op de vrijdagavond en mijn weekend is eigenlijk al geslaagd”

Hee hoi!
Mijn naam is Ale-Watze Wiegersma, ik ben 29 jaar en woon in Leeuwarden. Sinds ik in 2018 in Leeuwarden ben komen wonen, is UCP voor mij vaste stek geworden in mijn agenda op de vrijdagavond. Samen met een open groep mensen en onder het genot van de nodige versnaperingen en biertjes een paar spellen doen op de vrijdagavond en mijn weekend is dan eigenlijk al geslaagd (en dan heb ik daarna nog eens 2 vrije dagen!).

Ale-Watze in actie op vrijdagavond

Bordspellen ben ik mijn hele leven natuurlijk al bekend mee geweest. Samen met mijn oude buurjongens heb ik alle versies van o.a. Catan, Ticket to ride zo’n beetje wel gespeeld. En daarvoor waren we fervent Yu-Gi-Oh spelers. Als er 1 spel voor mij erboven uit steekt dan is het wel Risk. Niets zo leuk als een potje de wereld veroveren. Het duurt wel wat lang maar dat geeft niet.

Verder houd ik vooral van de wat meer casual games waar er niet heel lang voor uitgelegd hoeft te worden. Zo vind ik Diamant, Las Vegas, Drop It, Mahé en Ticket to ride ook erg leuk. Ik raakte bekend met bordspellenclubs in Eindhoven. Toen ik daar studeerde, had ik eerst wat moeite om mijn sociale kring aldaar te vergroten tot een vriend mij meenam naar een bordspellenclub. Daar ging een (spellen-) wereld voor me open en heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt waar ik nu nog steeds geregeld mee afspreek, ondanks de grote afstand.

Favoriete casual games

Om een sociale boost-start te krijgen bij mijn verhuizing naar Leeuwarden leek het mij opnieuw een goed idee om me bij de bordspellenclub aan te sluiten. En daarbij had ik het niet beter kunnen treffen dan UCP! Met het enthousiasme van UCP werd ook de leuke eerste editie van de allereerste Leeuwardense spellenbeurs ‘Speelwarden’ gerealiseerd. Ik kijk nu al uit naar de tweede!

See you on Friday!