Bordspellen UCP Leeuwarden

De favorieten van Stephan Berger

In deel 3 van deze serie is het woord aan Stephan Berger om zijn favorieten aan te prijzen. Het zal niemand die hem kent verbazen, dat strip- en filmheld Batman hierin een belangrijke rol speelt. We hebben uit betrouwbare bron dat zelfs zijn hond een Batman-halsband draagt….

Mijn naam is Stephan, ik ben 35 jaar jong en woon met Kimberley in Westeinde, Leeuwarden. Ik ben een groot Batman-fan en heb dan ook (op mijn Batmankamer) een stapel spellen met de beste man erop. Mijn favoriet daarvan is het DC Deck Building Game, waar ik dan ook alles van heb. Alles zit in de grote Multiverse-box.

Een andere spelvorm die ik, naast deckbuilders fijn vind, is de worker placement. Ik heb de wereld aan Carcassonne-spellen, maar ook Het Dorp en Stenen Tijdperk komen hier graag op tafel. Het allerliefst speel ik Champions of Midgard, maar ook De Kathedraal en zijn broertjes Brug naar de Hemel en Column of Fire.

Al ruim 15 jaar ben ik gek op kleinere ‘filler-games’ zoals De Grote Dalmuti, Boonanza of (vrij recentelijk) L.A.M.A.! Bij ons thuis vind je dan ook, behalve de spellenkast op de overloop, een lade vol kleine spellen onder de televisie. Menige versie van Love Letter komt er geregeld uit tevoorschijn. In de lade zitten ook spelletjes als Qwixx, Doodle City en de Clever-serie: roll & write, dus.

Wat Kimberley en ik ook leuk vinden om te spelen zijn de scenario’s van Escape Room. Natuurlijk, die speel je een keer en dat is het dan… Gelukkig zijn er intussen flink wat uitbreidingen op de markt. De Chrono Decoder met de sleutels, compleet met geluid, maakt het avontuur compleet.

Chrono decoder

Tot slot nog een paar spellen die niet zozeer in een categorie hierboven vallen.
Villainous (inmiddels met 18 karakters!) beviel zodanig dat we nu boven ons bed een puzzel van 2000 stukjes hebben hangen van het basisspel.
Berenpark is een makkelijk uit te leggen spel, dat toch enige uitdaging biedt. Verrassend om te zien hoe elk potje heel anders uit kan pakken.
Bunny Kingdom is geweldig. Dankzij een vriend met een 3D-printer hebben alle gebouwen bij ons houders met voetjes voor de konijntjes.
Unicorn Fever is vrijwel het enige race-spel dat we spelen, maar als het op tafel komt is het altijd (ongeacht het aantal spelers) een strijd!
Mocht ik het een keertje zonder Kimberley of andere spelers moeten rooien, dan pak ik Vrijdag of Odin voor een solospel.

Villainous puzzel als sier voor de slaapkamer

Op het moment heb ik geen spellen op het oog om aan te schaffen, maar zijn er wel enkele Kickstarters onderweg: Batman Adventures, the Dark Knight Returns en Darwins Journey. Kan niet wachten!
Mocht je het leuk vinden om meer van mijn collectie te zien, volg dan @play_boardgames op Instagram!