Bordspellen UCP Leeuwarden

Spellendag Rabenhaupt 17 november

Onze collega’s in Groningen, Spellenvereniging Rabenhaupt, hielden zondag 17 november een ‘Lange Spellendag’. Reden genoeg om eindelijk weer een kijkje te nemen in Groningen en gezellig mee te spelen.
Nick en Franke namen deze zware ‘taak’ op zich en deden verslag….

Na een treinreis en een zondagse wandeling door Groningen kwamen we aan
bij de Café de Walrus, de vaste stek van Spellenvereniging Rabenhaupt, waar elke zondagavond gespeeld wordt. Het werd een gezellige middag. Doordat de speldag nu al in de middag begon, hadden diverse spelers de mogelijkheid genomen om de wat langere spellen uitgebreid te gaan spelen. Zo werd er  en Terraforming Mars gespeeld, maar kwamen ook Gloomhaven en Civilization kwamen op tafel. Voor de bezoekers was er de gelegenheid om Azul, Splendor, Stenen Tijdperk en Dominion te spelen. Hoewel we (nog) niet iedereen kennen van Rabenhaupt, zagen we al veel bekende gezichten.

Wie op Speelwarden geweest is, kan zich ongetwijfeld nog herinneren dat er een hele delegatie Rabenhaupters aanwezig waren die ons op onze eerste spellenbeurs hebben ondersteund. Voor de mensen die toen mee hadden geholpen, hadden we nog een klein presentje in de vorm van een spel meegenomen.

Zoals het hoort bij deze gelegenheden, was de gezellige speldag sneller om dan gedacht. Voorzitter Marnix heeft ons inmiddels op Facebook gedreigd met een tegenbezoek 🙂