Bordspellen Magic the Gathering Pokemon UCP Leeuwarden Wargames

Terugblik Open Dag 5 oktober

Op zaterdag 5 oktober nodigden we alle spelliefhebbers van Friesland en omgeving om kennis met ons te maken op onze Open Dag.
Het werd een lange en heel gezellige speeldag…..

Kom spelen van één tot één (13:00 – 01:00 uur) riepen we, en daar hebben onze eerste bezoekers zich goed aan gehouden. Kort na enen kwamen de eerste bezoekers al binnen in een deels gevulde zaal, want onze beide toernooien voor Magic en KeyForge waren toen al gestart. Eén van de bezoekers had het gloednieuwe en inmiddels al veelbesproken spel Tapestry had meegebracht, dat meteen de grote tafel in het midden van de zaal in beslag nam. Ticket to Ride liefhebbers konden helemaal uit hun dak met de uitgestalde prachtige jubileumuitgave en/of konden hun geluk beproeven in het Ticket to Ride London mini-toernooi elders in de zaal. Verder nodigden Grimm Forest en Photosynthesis alleen al vanwege hun vormgeving uit tot meespelen. Daarnaast konden alle bezoekers zich vermaken met de vele toegankelijke spellen zoals Azul, Potion Explosion, Sagrada, Las Vegas, L.A.M.A. en nog veel meer. Miniatuur-liefhebbers kregen de gelegenheid om hun tactische kwaliteiten te testen met Warhammer 40k Aeronautica Imperialis.
Erwin Broens van Bordspeler.nl was er bij (uiteraard aan de Tapestry-tafel) en we werden positief verrast met de gezichten van een aantal ex-leden die deze open dag gebruikten om gezellig langs te komen. Wie zijn lunchtrommel vergeten had, kon dit ruim compenseren met koeken, appeltaart en tosti’s. Sommige mensen hadden moeite om nog een gaatje over te houden voor de pizza-service rond 19:00 uur.

Ook ’s avonds kwamen er nog nieuwe bezoekers, met als gevolg dat er ook na middernacht nog druk gespeeld werd. We hopen natuurlijk altijd dat sommige bezoekers hun weg naar onze vrijdagavonden zullen vinden, maar ook zonder dat kunnen we op 5 oktober terug kijken als een zeer geslaagde en gezellige Open Dag!

Was iemand nog nieuwsgierig naar de uitslag van het Ticket to Ride London toernooi? Die werd gewonnen door Imme, grappig genoeg de jongste speler van het toernooi. Zij kan deze leuke ‘korte’ versie van Ticket to Ride binnenkort ook thuis spelen!

Tot slot nog een kleine foto-impressie van 5 oktober:

Jong en oud vereend aan de Mahé tafel

Tapestry met 4 spelveteranen

De prachtige TtR jubileumuitgave

Warhammer 40k Aerinautica met instructeur

Pokemon in actie