Bordspellen UCP Leeuwarden

Vliegende kaartspelen op Midzomerfeest Ameland

Voor Asmodee maar Ameland

Na onze succesvolle demonstraties tijdens Speelwarden heeft Asmodee een nieuwe demo-bron voor hun evenementen in Noord-Nederland. Nog geen week na Speelwarden kregen we al de vraag of we vanuit de vereniging ook spellen wilden demonstreren op het Midzomerfeest te Buren, Ameland. Daar Miriam en ondergetekende hier wel interesse in hadden, was de uitnodiging al gauw geaccepteerd.

Aankomst op het zomerse feestterrein

Na een rustige bootreis kwamen we al gauw op het zonovergoten Ameland aan, waar we werden opgehaald en naar onze bestemming gebracht.
Hoewel het best zonnig was, waaide er ook een flinke zeewind. Het idee was dat we onze eigen tent zouden krijgen waar we de jonge bezoekers konden vermaken met de spellen. Helaas had de wind andere plannen met die tent en kregen we in plaats daarvan een andere locatie, een soort open zonnetent die ook niet al te windvriendelijk was. Gelukkig konden we de kinderen vermaken met spellen als Concept Kids: Animals, Dobble, Jungle Speed en last but not least Flying Cards. Laatstgenoemde spel was een variant op alle andere spellen, waarbij je zo snel mogelijk achter de kaarten aan moest gaan zodra de wind er grip op kreeg….

Onze zonnetent met banner

Miriam in actie met Midzomerjeugd

Afgezien van de wind, was het Midzomerfeest op Ameland een vermakelijk dagje spellen spelen en zeker de moeite waard om dit nogmaals te doen. Maar dan hopelijk met wat minder windkracht.

Franke