Bordspellen UCP Leeuwarden

Wat is mijn favoriete spel?

Mijn theezakje vraagt het me geregeld: wat is je favoriete spel?
Ik moet altijd lang nadenken over deze vraag, om elke keer tot de conclusie te komen dat ik het antwoord niet weet.

Er is geen specifiek spel dat ik het allerleukste vind en dat ik het allerliefste speel. Net zoals ik geen specifieke soort spellen (worker placement, deckbuilder enz.) het leukst vind. Er zijn een heleboel verschillende soorten spellen die ik leuk vind. Ik ben gek op deckbuilders zoals Dominion, Harry Potter Howarts battle en Legendary: Marvel. Ik ben een fan van Card drafting spellen zoals Bunny kingdom en It’s a wonderful world. En spellen met populaire IP’s (intellectual property, zoals bekende films/boeken) kan ik ook erg waarderen, mits het spel goed in elkaar zit. Voorbeelden daarvan zijn wat mij betreft Villainous en Unmatched (Cobble and Fogg is mijn favoriet).

Spellen waar ik ook ontzettend van houd en waar ik heel veel van heb gespeeld, zijn escape games. Voor een Exit spel kun je me midden in de nacht wakker maken en ook de Unlock spellen zijn erg leuk. Een ander favoriet spel is Mansions of madness (second edition). Een super spannend spel in de wereld van H.P. Lovecraft waarin je, ondersteund door een app, bepaalde scenario’s speelt. Hierbij moet je wel houden van een portie horror en goed tegen je verlies kunnen, de scenario’s zijn zeker niet simpel. Een spel dat ik ook altijd graag speel is De Friesche Velden, een twee speler, worker placement spel van Uwe Rosenberg.

Mijn laatste lieveling is Wasteland Express Delivery Service. Een post apocalyptisch pick up and deliver spel met geheime missies, een modulair bord en behoorlijk bijzonder artwork (en een inlay in de doos waar ik van smelt). Kortom: wat is je favoriete spel? Dat is er niet maar eentje, maar een hele plank in mijn spellenkast. Eéntje kiezen uit deze eclectische verzameling is voor mij onmogelijk. Ik houd van ze allemaal!

Wat is jouw favoriete spel? Als jij tenminste wel kunt kiezen…

De prachtige inlay van Wasteland Express Delivery Service