Magic the Gathering

Magic Leeuwarden League: Updates!

Aan het begin van het jaar hebben we de Magic Leeuwarden League geïntroduceerd en we hebben hier heel veel positieve reacties op ontvangen. Daarom zijn hier nog een paar updates over de Magic Leeuwarden League!

Aantal spelers

We hebben tijdens de afgelopen toernooien gezien dat er veel verschillende mensen op onze toernooien komen. We zitten nu, na slechts 5 toernooien al op meer dan 50 unieke spelers! Daarom hebben we besloten dat het players championship toernooi niet over 8 spelers gaat, maar over 16 spelers. Er zijn dus meer opties om je te plaatsen!

Speciale plaatsen

Naast extra spelers hebben we ook 3 nieuwe manieren om je te plaatsen voor de players championship. Naast de winnaars van de 4 seizoenen, zullen ook de spelers die de meeste punten in alle Modern, Standaard en Prerelease toernooien hebben behaald, zich plaatsen voor de players championship. In de rankings zijn nieuwe lijsten toegevoegd waarbij deze specifieke categorieën ook te zien zijn.

Hiermee zijn er 7 vaste plaatsen voor het eind toernooi. De overige 9 plaatsen worden ingevuld met de mensen die op het jaaroverzicht de meeste punten hebben gehaald en zich nog niet geplaatst hebben. Wanneer iemand in meerdere categorieën heeft gewonnen (bijvoorbeeld seizoen 1 en in het modern formaat) dan zal een extra persoon van het jaaroverzicht zich plaatsen voor het eind toernooi.

Het volgende toernooi waarmee punten kunnen worden gescoord is op 16 februari wanneer we Standaard gaan spelen tijdens het Ravnica weekend!