Lorcana

Lorcana

Lorcana_InfoPage_Image

Sinds het ontstaan in 2023 heeft Lorcana, de door Ravensburger uitgegeven trading card game van Disney, een hoge vlucht genomen. Dit is niet aan UCP voorbijgegaan, dus organiseren we regelmatig toernooien en speelavonden rond dit populaire spel.

Houd vooral onze website de pagina’s op Facebook en Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van onze evenementen. Ben je nieuw en weet je nog niet hoe je Lorcana moet spelen? Kijk dan hier voor de informatie voor beginners.

Heb je vragen over Lorcana of wil je je opgeven voor een toernooi? Mail dan naar lorcana@ucpleeuwarden.nl.

Wat voor toernooien organiseren we?

Naast de casual speelavonden die regelmatig op vrijdagavond bij UCP plaatsvinden, organiseren we verschillende soorten toernooien:

Constructed

Heb je een leuk deck gebouwd voor Lorcana en ben je benieuwd hoe dit speelt tegen andere decks? Doe dan een keer mee aan een constructed toernooi. Iedereen neemt zijn eigen deck mee en voor de beste spelers zijn er leuke prijzen te winnen. Kosten voor deelname zijn:
Bezoekers: € 6
UCP-leden: € 5

Draft
Bij een draft krijgt elke speler 4 boosterpakjes van een bepaalde set (of een combinatie van sets). Deze pakjes worden een voor een geopend door alle spelers. Bij elk pakje haalt elke speler er steeds 1 kaart uit en geeft de rest van de kaarten door aan de volgende speler. Dit gaat zo door totdat alle kaarten gekozen zijn. Met de gekozen kaarten maakt iedere speler vervolgens een deck om mee te spelen. Alle normale regels om een deck te bouwen (maximaal 2 kleuren, niet meer dan 4 kaarten met dezelfde naam) vervallen. Je deck moet alleen minimaal 40 kaarten bevatten. Kosten deelname:
Bezoekers: € 27
UCP-leden: € 26

Sealed

Bij een sealed toernooi krijgt elke speler 6 boosterpakjes van een bepaalde set (of een combinatie van sets). Met de kaarten van deze pakjes bouw je een eigen deck waarmee je het hele toernooi speelt. Alle normale regels om een deck te bouwen (maximaal 2 kleuren, niet meer dan 4 kaarten met dezelfde naam) vervallen. Je deck moet alleen minimaal 40 kaarten bevatten. Kosten deelname:
Bezoekers: € 37
UCP-leden: € 36

Championships en andere toernooien

Naast de constructed, draft en sealed toernooien organiseren we waar mogelijk ook set championships en andere toernooien. De details van deze toernooien delen wij altijd via onze website en de sociale media.

Entree

Wanneer je vaker dan 3 keer bij UCP op bezoek komt, betaal je per keer 3,50 entree. Als je lid bent van UCP, is de toegang natuurlijk gratis. Informatie over de voordelen en de kosten van een lidmaatchap vind je hier.

Price support

Bij elk toernooi gaat er één booster per persoon in de prijzenpot. De boosters verdelen we op basis van je behaalde punten. Per drie volledige punten win je een booster. Dit gaat van hoog naar laag verder totdat de prijzenpot leeg is. 

Bovenstaande prijzen staan los van de standaard promo’s (pins, lore counters, promokaarten…) die de top 3 elk toernooi ontvangt.

Daarnaast ontvang je per seizoen altijd een participatie promo wanneer je minstens 1 keer hebt deelgenomen aan een toernooi.

Wist je dat..

  • wij een common en uncommon bak hebben voor (nieuwe) spelers?

  • Wij een promo beschikbaar stellen voor de eerste plek als je een eigen casual toernooi op een vrijdagavond bij UCP organiseert?

  • er een Whatapp groep is van Lorcana?

  • wij startersets hebben, zodat je het spel kan leren?