Magic the Gathering

Magic The Gathering

magic-the-gathering

Bij het Buurthuis Rengerspark, het UCP, worden wekelijks meerdere Magic the Gathering toernooien georganiseerd.

Op vrijdag middag beginnen we met de zogenaamde Gateway. Zoals de naam doet verwachten is dit de poort naar het kaartspel Magic the Gathering. De Gateway is een laagdrempelig instap toernooi waarbij je altijd alle hulp kunt vragen aan iedereen. De leiding en de ervaren spelers aanwezig staan voor iedereen klaar om hun expertise te delen op het gebied van deckbuilding en strategie. Tijdens de Gateway zijn de hoofd formaten om de week standard en booster draft. Kijk op de agenda om erachter te komen welk formaat er deze week gespeeld wordt. De deuren gaan om 14.30 uur voor je open, dus loop vooral even binnen. De entree voor het meedoen met standard is helemaal gratis. De booster draft kost €10,- je krijgt daarvoor 3 booster en draagt bij aan de prijzenpot. Wil je meer informatie over draften, klik dan hier.

Al wat meer ervaring en wil je jouw deck testen tegen de gevestigde orde? Op vrijdag avond start om 19.45 uur het Friday Night Magic event, of de FNM. Op de FNM komen doorgaans de ervarenere mensen hun decks tegen elkaar testen. Hier ligt het niveau dus iets hoger. Spelers testen hier hun decks om te oefenen voor toernooien door het hele land, of zelfs het buitenland! Op een FNM spelen we doorgaans drie formaten, namelijk: pioneer, modern of boosterdraft. Hierbij geldt een entreeprijs van €2,50 voor standard en modern. Booster draft kost net als tijdens de Gateway €10,-. Tijdens de FNM speel je mee voor heuse prijzen!

Naast de toernooien op vrijdag, wordt er ook regelmatig op Zaterdag een toernooi georganiseerd. Deze toernooien zijn sinds 2019 gekoppeld aan de Magic Leeuwarden League. Voor deelname aan en prestatie worden punten toegekend aan de spelers. Sta je aan het eind van een periode bovenaan, dan win je mooie Magic gerelateerde prijzen en kwalificeer je jezelf voor het grote eindtoernooi aan het einde van het jaar. Tijdens dit toernooi strijden de 8 best presterende spelers van het jaar om grote prijzen! Tijdens deze Magic League Leeuwarden finale dag worden er voor de hele community leuke side-events georganiseerd, zodat we een heuse community dag hebben om het jaar in stijl af te sluiten. Voor meer informatie over Magic League Leeuwarden (MLL), klik hier.

Een klein overzicht van de verschillende toernooien:

– Pre-releases.
Speel als eerste met de nieuwe set! Je krijgt een aantal boosters waarmee je je deck bouwt en hier speel je mee. Dit is de eerste kans om met kaarten uit een nieuwe set te spelen.
Deelname: €27,50 (of €35,00 voor 2 Headed Giant)

– DOS Qualifier
De Dutch Open Series (DOS) zijn de grootste toernooien die Nederland op competitief niveau te bieden heeft en worden vier maal per jaar in Nieuwegein georganiseerd. Honderden spelers komen hier samen om voor de Nederlandse titel te strijden. Tijdens dit toernooi wordt er gespeeld voor vele prijzen. Sinds dit jaar mogen we in Leeuwarden qualifiers organiseren voor dit toernooi! Je strijdt hier op competitief niveau tegen spelers uit heel noord Nederland. De winnaar doet gratis mee aan de DOS en heeft tevens een bye. Meedoen aan de qualifiers en jouw prestatie worden geregistreerd door de DOS, welke op zijn beurt een landelijk klassement bijhoud. Sta jij in de top? Dan mag je meedoen met de Player Championships.
REL: competitive
Formaten: Standard of Modern
Deelname: €15,-

– Cardmarket Trials
Cardmarket is een website waar eenvoudig losse kaarten kunnen worden gekocht en verkocht. Recentelijk is dit bedrijf ook begonnen met het organiseren van grote toernooien in heel Europa. Als je aan een trial meedoet maak je kans op een Bye (gratis win) voor zo’n toernooi. Tevens worden er bij deze toernooien Cardmarket tegoedbonnen verdeeld onder de winnaars. Deze kan je gebruiken om nieuwe kaarten aan te schaffen via de Cardmarket website.
REL: Competitive
Formaten: Standard of Modern
Deelname: €10,-

– Magic Leeuwarden toernooien.
Soms komt het zo uit dat we aan een toernooi geen speciaal evenement kunnen hangen. Dan zouden we een weekend over kunnen slaan, maar dat doen we uiteraard niet! Voor deze toernooien hebben we de vrijheid om het te organiseren zoals we zelf leuk vinden. Soms is dat gewoon een Standaard of Modern toernooi, maar dat kunnen ook fun toernooien zijn, waarbij we zelf vooraf bepalen welke kaarten gespeeld mogen worden. Deze toernooien worden een tijdje van te voren aangekondigd om iedereen een kans geven om mee te doen. Deze toernooien tellen ook mee voor de MLL.