Magic the Gathering

Magic The Gathering

magic-the-gathering

Bij het Buurthuis Rengerspark, het UCP, worden wekelijks meerdere Magic the Gathering toernooien georganiseerd.

Op vrijdag middag beginnen we met de zogenaamde Gateway. Zoals de naam doet verwachten is dit de poort naar het kaartspel Magic the Gathering. De Gateway is een laagdrempelig instap toernooi waarbij je altijd alle hulp kunt vragen aan iedereen. De leiding en de ervaren spelers aanwezig staan voor iedereen klaar om hun expertise te delen op het gebied van deckbuilding en strategie. Tijdens de Gateway zijn de hoofd formaten Commander en booster draft. Kijk op de agenda om erachter te komen welk formaat er deze week gespeeld wordt. De deuren gaan om 14.30 uur voor je open, dus loop vooral even binnen. De entree voor het meedoen met de booster draft kost €12,- je krijgt daarvoor 3 booster en draagt bij aan de prijzenpot. Wil je meer informatie over draften, klik dan hier.

Al wat meer ervaring en wil je jouw deck testen tegen de gevestigde orde? Op vrijdag avond start om 19.45 uur het Friday Night Magic event, of de FNM. Op de FNM komen doorgaans de ervarenere mensen hun decks tegen elkaar testen. Hier ligt het niveau dus iets hoger. Spelers testen hier hun decks om te oefenen voor toernooien door het hele land, of zelfs het buitenland! Op een FNM spelen we doorgaans drie formaten, namelijk: pioneer, modern of boosterdraft. Hierbij geldt een entreeprijs van €5 voor modern. Booster draft kost net als tijdens de Gateway €12,-. Ook is elke laatste vrijdag van de maand de wildcard FNM, hierbij word via de discord server een formaat gekozen door de spelers. Tijdens de FNM speel je mee voor heuse prijzen!

Naast de toernooien op vrijdag, wordt er ook regelmatig op Zaterdag een toernooi georganiseerd. Deze toernooien zijn sinds 2019 gekoppeld aan de Magic Leeuwarden League. Voor deelname aan en prestatie worden punten toegekend aan de spelers. Sta je aan het eind van een periode bovenaan, dan win je kwalificeer je jezelf voor het grote eindtoernooi aan het einde van het jaar. Tijdens dit toernooi strijden spelers om grote prijzen! Tijdens deze Magic League Leeuwarden finale dag worden er voor de hele community leuke side-events georganiseerd, zodat we een heuse community dag hebben om het jaar in stijl af te sluiten. Voor meer informatie over Magic League Leeuwarden (MLL), klik hier.

Een klein overzicht van de verschillende toernooien:

– Pre-releases.
Speel als eerste met de nieuwe set! Je krijgt een aantal boosters waarmee je je deck bouwt en hier speel je mee. Dit is de eerste kans om met kaarten uit een nieuwe set te spelen.
Deelname: €30 p.p.

– Magic Leeuwarden toernooien.
Soms komt het zo uit dat we aan een toernooi geen speciaal evenement kunnen hangen. Dan zouden we een weekend over kunnen slaan, maar dat doen we uiteraard niet! Voor deze toernooien hebben we de vrijheid om het te organiseren zoals we zelf leuk vinden. Soms is dat gewoon een Standaard of Modern toernooi, maar dat kunnen ook fun toernooien zijn, waarbij we zelf vooraf bepalen welke kaarten gespeeld mogen worden. Deze toernooien worden een tijdje van te voren aangekondigd om iedereen een kans geven om mee te doen. Deze toernooien tellen ook mee voor de MLL.

 

Als je informatie wilt zijn wij op verschillende manieren te bereiken. Via de mail magic@ucpleeuwarden.nl, op de Magic Leeuwarden Facebook pagina en de discord server van Magic Leeuwarden (voor een invite stuur een mail). Natuurlijk is er ook informatie te verkrijgen via de Spellekijn, we werken nu al een lange tijd met deze spellenwinkel samen om magic mogelijk te maken!