Magic the Gathering

De Magic Leeuwarden League in 2020

De Magic Leeuwarden League gaat in 2020 verder.

We hebben van het afgelopen jaar een hoop geleerd en gaan een aantal kleine wijzigingen doorvoeren. Hier zijn ze allemaal op een rijtje:

– De puntenverdeling.
Omdat de rekensom voor het aantal punten vorig jaar erg lastig was hebben we hem dit jaar makkelijker gemaakt. Voor elk toernooi dat je mee doet krijg je 1 punt. Haal je de top 4 of top 8? Dan krijg je een extra punt. Ben je de uiteindelijke winnaar van het toernooi? Dan krijg je nog een punt extra. We hopen dat het hiermee makkelijker uit te rekenen is hoeveel punten je hebt gewonnen bij een toernooi. Deze puntenverdeling vervangt het gehele systeem dat we vorig jaar hebben gebruikt met het aantal match punten dat je hebt gescoord.

– De Multiplier.
Ook de multiplier gaat veranderen. Geen moeilijke rekensom meer met het aantal spelers dat mee deed. Vanaf dit jaar kijken we naar het aantal rondes dat we spelen. Bij 3 of 4 rondes krijg je de normale punten. Wanneer we 5 rondes spelen krijg je 2x de normale punten. Bij 6 of meer rondes krijg je 3x de normale punten.

Update 28 januari 2020: Na wat rekenen blijkt de voorgestelde manier van punten verdeling toch niet voor het gewenste resultaat te zorgen. Daarom gaat de multiplier nog verder veranderen. Wanneer een toernooi 3 of 4 rondes heeft, dan krijg je de punten die je hebt verdiend volgens je ranking. Wanneer een toernooi 5 rondes heeft, krijgt iedere speler die mee doet 1 extra punt. Heeft een toernooi 6 of meer rondes? Dan krijg je 2 extra punten. Wanneer er geen cutoff voor een toernooi wordt gespeeld (bijvoorbeeld bij een prerelease), dan krijgt alleen de winnaar van het toernooi een extra punt.

– Punten voor de FNM.
Daarnaast krijg je in 2020 voor elke FNM die je mee speelt ook een punt. Het resultaat van de FNM maakt geen verschil in hoeveel punten je krijgt, hoeveel rondes we spelen ook niet. Voor elke FNM die je mee doet krijg je 1 punt.

– Pioneer ranglijst.
De ranglijsten blijven dit jaar ook weer betaan. Het enige wat we hier aan gaan wijzigen is dat de Standaard ranglijst wordt vervangen door een Pioneer ranglijst.

We hopen dat jullie dit jaar weer veel plezier beleven aan de Magic Leeuwarden League, we starten komende vrijdag met de Theros Prerelease!

Door de corona maatregelen kunnen we op dit moment niet in het buurthuis voor onze spelavonden. We houden je op de hoogte via deze website en facebook wanneer we weer kunnen spelen